Vapaaehtoistyö

Kaipaamme joukkoomme jatkuvasti lisää eläimistä ja eläinsuojelusta kiinnostuneita ihmisiä! Voit olla apuna esimerkiksi turvaamassa näkyvyytemme erilaisissa lähiseudun tapahtumissa sekä tulla mukaan ideoimaan toimintaamme. Kaikille auttaville käsille riittää tekemistä.

Kaikki toimintamme perustuu vapaaehtoistyöhön eivätkä toimijat saa työstään rahallista korvausta. Toimintaamme ovat tervetulleita kaikki ja jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen, toimintatavat ja säännöt.

Mikäli olet kiinnostunut kuulemaan ajankohtaisesta toiminnastamme ja avustamaan meitä, otathan yhteyttä. Kerro viestissä koko nimesi, sähköpostisi sekä puhelinnumerosi. Mikäli sinulla on toiveita tai rajoitteita vapaaehtoistyöhön liittyen, ilmoitathan asian samassa viestissä. Jos haluat, voimme lisätä sinut myös aktiiviemme WhatsApp-ryhmään.

Tervetuloa toimimaan yhdessä eläinten hyväksi!
 


 

Tule mukaan tapahtuma-apulaiseksi

Voit olla apuna turvaamassa yhdistyksemme näkyvyyden lähiseudun erilaisissa tapahtumissa! Iso osa yhdistyksemme varoista saadaan tapahtumissa myymistämme kannatustuotteista ja arvoista, lisäksi lapsille saatetaan järjestää onnenpyörä tai ongintaa. Pisteillä myös kerromme toiminnastamme sekä eläinsuojelusta yleisesti ja jaamme esitteitä. Uusia vapaaehtoisia ei koskaan laiteta yksin tiskin taakse, vaan mukana on aina kokenut yhdistyksen jäsen.
 


 

Tarjoa osaamistasi

Onko sinulla eläinaiheisia valokuvia, piirroksia tai maalauksia, joita haluaisit lahjoittaa käyttöömme? Kaipaamme hyvälaatuisia kuvia markkinointikäyttöön someen ja kotisivuille sekä esimerkiksi myytäviin postikortteihin. Tuotot käytetään lyhentämättömänä alueemme eläinsuojelutyöhön. Tekijän nimi mainitaan aina julkaistavan työn yhteydessä. Emme anna töitä eteenpäin kolmannen osapuolen käyttöön.

Voit myös tarjota meille esimerkiksi tekemiäsi käsitöitä tms. myytäväksi! Mikäli sinulla on yritys jonka tuotteita tai osaamista voisit lahjoittaa hyväksemme, lue lisää täältä.
 


 

Tule mukaan ystäväeläintoimintaan

Onko lemmikkisi (koira, kissa, lammas, minisika tai muu toimintaan soveltuva) hyvätapainen, lempeä ja pitkäjänteinen? Jesyn ystäväeläimet tekevät ennaltaehkäisevää eläinsuojelutyötä vierailemalla mm. nuorten, vanhusten ja vammaisten luona sekä olemalla läsnä erilaissa tapahtumissa. Kaipaamme joukkoomme uusia, innostuneita ihmisiä tekemään tätä tärkeää työtä!

Lue lisää täältä
 

Tarjoa sijaiskotia

Voit tarjota löytyneille ja kodittomille eläimille myös sijaiskodin, mikäli löytöeläinkodissa on täyttä. Joskus myös jokin arempi eläin on odotellut uutta kotia jo pitkään, ja sille tekisi hyvää päästä sijaiskotiin harjoittelemaan kotielämää samalla, kun sille etsitään pysyvää kotia. Sijaiskoti on eläimen väliaikainen koti, jossa se saa kuntoutua ja toipua koettelemuksistaan, tervehtyä ja opetella elämää perheenjäsenenä. Toiminta ei aiheuta sijaiskodin antajalle kustannuksia, vaan yhdistys korvaa eläimen hoidosta syntyvät kulut kuitteja vastaan.

Sijaiskotitoiminta sopii sinulle, jos:

  • olet täysi-ikäinen
  • sinulla ei ole muita lemmikkejä tai ne voidaan rajata omalle reviirilleen
  • olet eläimiä kunnioittava ja vastuuntuntoinen
  • sitoudut eläimen hoitoon ennalta määrittelemättömäksi ajaksi
  • olet valmis vastamaan eläintä koskeviin tiedusteluihin
  • huolehdit eläimestä kuin omastasi ja olet valmis luopumaan siitä, kun uusi koti löytyy

 


 

Avusta loukutuksissa

Meille ilmoitetaan usein pihamaalle ilmestyneistä kissoista, joiden omistaja ei ole tiedossa. Joskus näiden kissojen kiinnisaamiseksi tarvitaan pitkäaikaistakin loukutusta. Loukku pitää tarkistaa kahdesti päivässä ja vastuu näistä on pääasiassa yhdistyksemme muutamalla aktiivilla. Mikäli sinulla on aikaa ja halua auttaa tässä tärkeässä työssä, olisimme enemmän kuin kiitollisia! Loukutetut eläimet toimitetaan alueen löytöeläinkotiin. Auto on tässä työssä eduksi, mutta ei välttämätön (joku muu voi viedä tai löytöeläinkodista voi joku tulla noutamaan eläimen).

Lue lisää täältä