Muu toiminta

Olemme mukana useissa toiminta-alueemme tapahtumissa ympäri vuoden kertomassa eläinsuojelusta, myymässä kannatustuotteita ja esittelemässä ystäväkoiria. Lisäksi olemme järjestäneet mm. koiramarsseja, retkiä lapsille, keskustelutilaisuuksia, Match Show -koiranäyttelyitä eli mätsäreitä sekä kilpailuja kouluikäisille. Tarkempia tietoja toiminnastamme löydät Ajankohtaista-sivulta!


 

Eläinruokakeräykset eläinten viikolla

Kansainvälistä eläinten viikkoa vietetään 4.-10. lokakuuta ja vuodesta 2002 alkaen olemme järjestäneet Forssan seudun kaupoissa ruoan ja tarvikkeiden keräystempauksen löytöeläinten hyväksi. Ihmiset voivat kauppareissullansa ostaa tarvikkeita, ruokaa tai lääkkeitä eläimille ja jättää ne kaupassa oleviin keräyspisteisiin. Keräys on järjestetty yhdessä Naisten Toimintaryhmä Ompelukerhon kanssa.


 

Vuoden eläinten ystävä

Yhdistyksen hallitus valitsee ja jakaa sopivan ehdokkaan löytyessä Vuoden eläinten ystävä -tunnustuksen ryhmälle tai yksityiselle henkilölle. Tunnustus julkaistaan ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Jos sinulla on ehdotus tunnustuksen saajaksi, lähetäthän sen meille 31.12. mennessä!

Vuoden eläinten ystävät:
2019: Anne Paldanius
2013: Kanta-Hämeen pelastuslaitos
2011: Liisa Mikkola
2010: Elonkierto
2009: Naisten Toimintaryhmä Ompelukerho
2008: Antero Suoranta


 

Kouluvierailut

Opettajien on mahdollista tilata yhdistyksemme jäseniä kouluunsa oppituntunneille kertomaan eläinsuojelusta ja eläinten hyvinvoinnista. Käynnit ovat ilmaisia. Kouluvierailijamme tekevät vierailuja vapaaehtoispohjalta oman työnsä ohella, joten emme voi taata jokaisen vierailupyynnön toteutumista.

Kouluvierailujen avulla voidaan lisätä lasten ja nuorten tietämystä eläinasioista ja herättää positiivista kiinnostusta eläinsuojelutoimintaa kohtaan. Ryhmien kannattaa olla enintään 30 henkilön ryhmiä, jotta keskustelua syntyy. Opettaja on luokassa paikalla koko kouluvierailun ajan, hän voi joko osallistua harjoitteisiin tai seurata sivummalla.

Vierailut sopivat esimerkiksi biologian, elämänkatsomustiedon ja filosofian tunneille. Luentojen tarkoituksena on herättää oppilaita pohtimaan monipuolisia kysymyksiä mm. hyvään elämään, eläinten hyvinvointiin, ihmisten vastuuseen ja oikeuksiin sekä omaan toimintaan liittyen.