Loukuttaminen

Loukutetut lemmikkieläimet, joiden omistajaa ei tiedetä, kuljetetaan löytöeläinkoti Käpälämäkeen etsimään omistajaansa 15 vuorokauden ajaksi. Jos omistajaa ei kuulu, eläimelle etsitään uusi koti. Löytöeläinkodilla on käytössä mikrosirulukija, jonka avulla jokaisesta eläimestä tarkastetaan tunnistusmerkintä.

Omatoimista lemmikkieläimen loukuttamista varten loukkuja voi tiedustella meiltä, kunnan terveysviranomaiselta, löytöeläinkodista ja metsästäjiltä.
 


 

Ohjeet loukun käyttöön

Jos loukku on käytetty, pese se miedolla pesuaineella ja huuhtele hyvin ennen käyttöä, ettei eläin pelästy vierasta hajua. Loukkuun voi kissalle laittaa ruoan lisäksi myös kissanminttua. Laita loukkuun lappu, jossa on puhelinnumerosi sekä loukuttamisen syy. Jätä loukun päälle myös omistajalle tuoksuva, pesemätön vaate.

Aseta loukku turvalliseen eikä liian julkiseen paikkaan ja päivystä sitä kauempaa pari kertaa päivässä. Viritä loukku heti laukeavaksi ja tarkista, että se laukeaa kunnolla. Ripottele loukun eteen ruokavana, joka johtaa sisälle loukkuun. Aseta ruoka loukun perälle ja vaihda se päivittäin. Käytä tuoretta ruokaa tai märkäruokaa pussista, mieluiten mahdollisimman vahvatuoksuista. Kuivamuonan tuoksu ei kanna kovin pitkälle.