Toiminta

Mitä Jesy tekee?

Ystäväeläimet

Ystäväeläintoiminta on vapaaehtoistoimintaa, jossa voimme tuottaa iloa ja mahdollisuuksia eläimen kohtaamiseen sellaisille ihmisille, joille se ei muuten ehkä olisi mahdollista. Ohjaajat tekevät lemmikkinsä kanssa vierailuja esimerkiksi lasten, kehitysvammaisten ja vanhusten luona erilaisissa asumisyksiköissä, kouluissa, päiväkodeissa ja tapahtumissa.

Lue lisää tästä


 

Sirutuskampanja

Yhdistyksemme lahjoittaa tunnistemikrosirun lemmikille ilmaiseksi! Nykyaikainen tunnistemerkintämenetelmä on mikrosiru, pieni kapseli, joka asennetaan eläimen niskaan tai korvan taakse. Kapseli sisältää tunnistenumerosarjan, joka voidaan lukea erityisellä sirunlukulaitteella. Sirun tietojen lukeminen on helppoa, virheetöntä ja täysin kivutonta eläimelle.

Lue lisää tästä


 

Vähävaraisten avustus

Yhdistys tukee harkintansa mukaan vähävaraisia lemmikinomistajia taloudellisissa haasteissa eläimen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Avustusta voi hakea esimerkiksi eläinlääkärikuluihin tai lemmikin erityisruokavalioon. Avustukset ovat kertaluonteisia ja suunnattu yllättäviin sekä odottamattomiin tilanteisiin, joissa omistajan maksukyky on heikentynyt esimerkiksi työpaikan menetyksen tai muun tulojen äkillisen vähentymisen vuoksi.

Lue lisää tästä


 

Loukuttaminen

Vapaaehtoiset toimijamme loukuttavat lemmikkieläimiä ilmoitusten perusteella. Ne eläimet joiden omistajaa ei tiedetä, kuljetetaan löytöeläinkoti Käpälämäkeen etsimään omistajaansa 15 vuorokauden ajaksi. Jos omistajaa ei kuulu, eläimelle etsitään uusi koti.

Lue lisää tästä


 

Muu toiminta

Olemme mukana useissa toiminta-alueemme tapahtumissa ympäri vuoden kertomassa eläinsuojelusta, myymässä kannatustuotteita ja esittelemässä ystäväeläimiä. Lisäksi olemme järjestäneet mm. kouluvierailuja, retkiä lapsille, keskustelutilaisuuksia, koiramarsseja, Match Show -koiranäyttelyitä eli mätsäreitä sekä kilpailuja kouluikäisille. Olemme myös palkinneet ihmisiä ja yhteisöjä Vuoden eläinten ystävinä. Vuodesta 2002 alkaen olemme järjestäneet kansainvälisellä eläinten viikolla ruoka- ja tarvikekeräyksen löytöeläinkodin eläimille.

Lue lisää tästä