Ohjeet ja neuvot

Vinkkejä arkeen

Käytännön eläinsuojelu alkaa eläinten mahdollisimman hyvästä hoidosta ja niiden arvostamisesta. Ostopäätöksilläsikin on vaikutusta eläinten oloihin. Arjessa on lukuisia pieniä asioita, joissa voi vähällä vaivalla ottaa huomioon eläimet ja toimia niin, ettei aiheuta eläimille haittaa tai vaaraa.

Lue lisää täältä


 

Pidä luonto siistinä

Ympäristönsuojelu on myös eläinsuojelua. Luonnossa olevat roskat voivat aiheuttaa isoja ongelmia niin lemmikeille kuin luonnonvaraisille eläimille. Kaiken mitä jaksat kantaa luontoon, jaksat kantaa myös sieltä pois!

Lue lisää täältä


 

Lemmikkieläin hädässä

Jokaisella on velvollisuus auttaa selkeästi hädässä olevaa eläintä. Tiedätkö milloin eläimiä koskevissa hätätilanteissa tulee soittaa hätänumeroon? Mitä puuhun kiivenneelle kissalle tai autoon jätetylle eläimelle kuuluu tehdä?

Lue lisää täältä


 

Eläinkolarit

Laki määrää, että loukkaantunutta eläintä on autettava. Avun tarpeessa olevan eläimen heitteillejättö on rikos. Kuolleelta näyttävä eläin voi olla halvautunut tai liikuntakyvyttömäksi ruhjoutunut. Jos et auta sitä, se voi joutua odottamaan kuolemaa jopa useita päiviä.

Lue lisää täältä


 

Kuolleena löytyneet eläimet

Tienvarsilta löytyy melko usein kuolleita eläimiä – myös metsässä voit törmätä hiljattain kuolleisiin luonnonvaraisiin eläimiin. Joissain tapauksissa löydöksistä tulee ilmoittaa eteenpäin tai jopa ottaa kuollut eläin talteen.

Lue lisää täältä