Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimet tuovat elämään vastuuta, toimintaa, harrastuksia, uusia ihmisiä, onnea ja harmia. Eläinrakkaus ei vaadi lemmikin omistamista, vaan eläimistä voi nauttia myös esimerkiksi hoitoeläimen tai eläinharrastusten kautta. Tärkeintä lemmikin omistamisessa on se, että sitä hoidetaan hyvin ja eläin saa lajityypilleen tarpeellisia virikkeitä. Suomen suosituimmat lemmikit ovat kissa ja koira.

 


 

Lemmikin hankinta

Lemmikin hankintaa tulee harkita pitkään ja hartaasti. Millainen eläin sopii elämäntilanteeseesi nyt ja vielä vuosienkien päästä? Mistä lemmikki on vastuullisinta hankkia? Onko sinulla aikaa, rahaa ja tilaa eläimen hoitoon?

Lue lisää täältä


 

Kissa lemmikkinä

Kissa on pääsääntöisesti helppo ja itsenäinen lemmikki, mutta päätöstä sen hankkimisesta on kuitenkin pohdittava tarkkaan. Kissa voi elää jopa kaksikymmentä vuotta ja se kiintyy ihmisperheeseensä lujasti. Kissan hoitoon, ruokintaan ja mahdollisesti lääkintäänkin menee vuosien saatossa euro jos toinenkin.

Lue lisää täältä


 

Koira lemmikkinä

Koira on vaativa lemmikki, sillä se voi elää luonasi jopa yli 15 vuotta vaatien päivittäistä hoitoa ja seuraa sekä ulkoilutusta useita kertoja päivässä – satoi tai paistoi. Koiraa ei voi jättää yksin kotiin normaalia työpäivää pitemmäksi aikaa.

Lue lisää täältä


 

Muita lemmikkieläimiä

Muita lemmikkejä ovat esimerkiksi hevoset, kalat, linnut, kanit ja jyrsijät, matelijat, siilit ja minipossut.

Lue lisää täältä


 

Lemmikin kuolema

Pitkäkin eläimen elämä on ihmiselämän mittakaavassa usein lyhyt. Parhaassa tapauksessa yhteistä elämää lemmikkisi kanssa riittää toistakymmentä vuotta, mutta joskus yhteinen elämä jää vain muutamiin vuosiin tai kuukausiin.

Lue lisää täältä