Eläinsuojeluilmoitus

Tee sähköinen eläinsuojeluilmoitus »

Jos epäilet eläimen huonoa kohtelua, otathan suoraan yhteyttä valvontaeläinlääkäriin tai kunnaneläinlääkäriin. Jos eläin on välittömässä hengenvaarassa, soita hätänumeroon 112. Voit tehdä ilmoituksen myös meille, jolloin välitämme tiedon eteenpäin viranomaisille.

Ilmoitusta tehdessä tulee aina tietää kohteen tarkka osoite, muuten virkaeläinlääkäri ei voi reagoida ilmoitukseen. Tietosi säilytetään aina luottamuksellisina eikä niitä luovuteta ilmoituksen kohteelle.
 

Valvontaeläinlääkäri (FSHKY)
Veera Hovila
gsm 040 630 0077
veera.hovila@fshky.fi
Kunnaneläinlääkärit (FSHKY)
Forssa p. 0500 311 404 (Laura Toivanen)
Humppila ja Ypäjä p. 0500 311 402 (Anna-Riikka Jalkanen)
Jokioinen p. 050 300 1444 (Juha-Pekka Jalli)
Tammela p. 0500 311 401 (Anna Rupponen)
elainlaakarit@fshky.fi
Eläinsuojeluneuvoja (SEY)
Karoliina Vento
karoliina.elsuneuvoja@outlook.com

 

Haukkuvat koirat

Vaikka jatkuva haukkuminen saattaa olla merkki koiran hädästä, se ei yksin ole syy tehdä eläinsuojeluilmoitusta. Ota aina ensisijaisesti yhteyttä koiran omistajaan ja keskustele asiasta. Voi olla, ettei omistaja edes tiedä koiran haukkumisesta hänen poissaollessaan ja omistaja onkin halukas kouluttamaan koiran hiljaiseksi. Mikäli keskustelut koiran omistajan kanssa eivät auta ja koira jatkaa häiritsevää haukuntaa, ole yhteydessä isännöitsijään tai poliisiin.
 

Eläimen huono kohtelu

Jos tiedät ihmisen pahoinpidelleen lemmikkiään tai epäilet että eläimen muissakin olosuhteissa on puutteita (koiraa ei esimerkiksi lenkitetä tai ruokita), jätä asiasta eläinsuojeluilmoitus. Akuutissa tapauksessa (eläin on välittömässä hengenvaarassa, esimerkiksi jätetty kuumaan autoon), soita hätänumeroon 112.
 

Epäilyttävät myynti-ilmoitukset

Jos löydät epäilyttäviä eläinten myynti-ilmoituksia jotka saattavat viitata pentutehtailuun, jätä asiasta eläinsuojeluilmoitus.
 

Koirien hyökkäykset

Jos koira on käynyt ihmisen tai toisen eläimen kimppuun, ilmoita asiasta suoraan poliisille.