Lahjoitamme kaikista eläinten viikolla liittyvistä jäsenistä 15€ löytöeläinten eläinlääkärikuluihin

Tällä viikolla alkaa eläinten viikko ja lahjoituskeräys löytöeläimille!

Tehdään yhdessä hyvää! Jokioisten Eläinsuojeluyhdistys lahjoittaa jokaista 2.-10.10.2020 liittynyttä uutta jäsentä kohti 15€ löytöeläinten eläinlääkärikuluihin (rokotukset, hammashoidot, leikkaukset jne)!

Varsinainen jäsenyys vuodelle 2020 maksaa 20€ / kalenterivuosi. Jäsenmaksut käytetään oman alueemme eläinsuojelutyöhön ja löytöeläinkodin tukemiseen, joten liittymällä jäseneksi olet mukana tukemassa jatkuvaa toimintaamme eläinten hyväksi. Liityttyäsi saat vain Jesyn jäsenille tarkoitettuja etuja yhteistyökumppaneiltamme.

LIITY JÄSENEKSI TÄSTÄ!
 

Julkaistu 2.10.2020

Lahjoituskeräys löytöeläimille 2.-10.10.2020

Jokioisten Eläinsuojeluyhdistys ry ja Naisten Toimintaryhmä Ompelukerho järjestävät nyt jo 19. kerran kansainvälisellä eläinten viikolla (4.–10. lokakuuta) lahjoituskeräyksen löytöeläinten hyväksi! Perinteeksi muodostuneen keräyksen avulla sinun on helppoa auttaa alueemme löytöeläimiä omien ostostesi yhteydessä ostamalla ruokaa ja tarvikkeita ja jättämällä ne siihen tarkoitukseen varattuun kaupan kärryyn.

Ikävä tosiasia on, että ruokaa ja tarvikkeita kaipaavat löytöeläimet ovat melkein aina KISSOJA. Toivomme, että kaikista halvimmat ruoat jätetään ostamatta – kissat ovat nirsoja halpamerkkien suhteen ja niissä on usein huonot ravintoarvot. Toivomme erityisesti:

  • kissojen penturuokaa
  • kissojen märkäruokaa
  • kissanhiekkaa
  • mato- ja ulkoloislääkkeitä

Koirien ruoalle ja tarvikkeille, kissojen kuivaruoalle tai tekstiileille (täkit, tyynyt yms) ei ole tällä hetkellä tarvetta.

Tänä vuonna Ompelukerhon keräyspisteen (lauantaina Forssan Prismassa) saamat lahjoitukset menevät SLEK ry:lle, joka auttaa kissoja mm. Somerolla. Jokioisten Esyn saamat lahjoitukset menevät paikalliseen löytöeläinkoti Käpälämäkeen, joka huolehtii Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan, Ypäjän ja Loimaan löytöeläimistä.

Tapahtuma Facebookissa
 

Miehitetyt keräyspisteet

Perjantaina 2.10.
K-Citymarket klo 15-19 (Jesy)
Prisma klo 15-19 (Jesy)

Lauantaina 3.10.
K-Citymarket klo 10 – 18 (Jesy)
Prisma klo 10 – 18 (Ompelukerho)

Perjantaina ja lauantaina miehitetyillä keräyspisteillä myynnissä myös yhdistysten kannatustuotteita. Tervetuloa juttelemaan, vaihtamaan kuulumisia ja tutustumaan toimintaamme!
 

Keräyskärryt

Viikonloppu pe-su 2. – 4.10.
● S-Market Jokioinen, S-Market Tammela, Sale Humppila, Sale Ypäjä

Koko viikko su-la 4. – 10.10.
● Autokeidas Forssa
● Dogfeelgood Forssa, Vorssan Lemmikkipuati, Musti ja Mirri Forssa
● Kutomon Apteekki (K-Citymarket), Forssan Vanha Apteekki (Prisma), Forssan Keskusapteekki (Prisma)

Julkaistu 16.9.2020

Elonkorjuutori Elonkierrossa 6.9.2020

Jokioisten Elonkierrossa järjestetään sunnuntaina 6.9. klo 12-17 Elonkorjuutori, jossa myynnissä elintarvikkeita, käsitöitä ja kukkia. Järjestämme Jesyn pisteellä lapsille ongintaa!

Pisteellämme tarjotaan käsidesiä, jota tulee käyttää ennen onkeen tarttumista. Saavuthan paikalle vain terveenä ja kunnioitathan turvavälejä.

› Lisätiedot www.elonkierronystavat.fi
 

Julkaistu 26.8.2020

Yhdistyksen vuosikokous 12.8.2020

Yhdistyksemme vuosikokous pidetään keskiviikkona 12.8.2020 klo 18 alkaen Forssan ABC:n kabinetissa. Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Yhdistyksen kokouksissa on varsinaisilla jäsenillä ja ainaisjäsenillä äänioikeus. Kannatus- ja perhejäsenillä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Tervetuloa!

Julkaistu 5.8.2020

Lasten luontokerho Elonkierrossa 24.6.2020

Jesy on mukana Jokioisten MLL:n luontokerhossa sen ensimmäisenä kerhokertana 24.6.2020! Tervetuloa Elonkiertoon tutustumaan erilaisiin eläinystäviin 🐾💚

Ps. Muistattehan ilmoittautua ennakkoon! 😊

› Lisätiedot www.elonkierronystavat.fi

Julkaistu 10.6.2020

Kanien joukkorokotus Forssassa 23.5.2020

Ulkoilevat kanit on syytä rokottaa luonnossa esiintyvää kanien verenvuototautia vastaan, jonka aiheuttajina on klassinen (RHDV1) ja tyypin 2 (RHDV2) viruskanta. RHD on kalikiviruksen aiheuttama herkästi leviävä kaniinien verenvuotokuumetauti. RHD aiheuttaa korkeaa sairastuvuutta ja korkeaa kuolleisuutta kaniineissa. Virus ei tartu ihmiseen, koiriin tai kissoihin. Virus voi säilyä ympäristössä useita viikkoja.

Jesyn kumppani, eläinkauppa DogFeelGood järjestää yhteistyössä Acuvetin kanssa kanien joukkorokotustapahtuman lauantaina 23.5.2020 non-stopina klo 10-12.

Kanin tulee olla rokotettaessa vähintään 10 viikon ikäinen. Maksu 35€ maksetaan ennakkolaskulla.

TAPAHTUMA TOTEUTUU, MIKÄLI ROKOTETTAVIA KANEJA ON VÄHINTÄÄN 25! Rokotetta riittää 45 kanille.

Sitova ilmoittautuminen DogFeelGoodiin 050-4060630 tai info@dogfeelgood.fi 15.5.2020 mennessä.

DogFeelGoodin osoite: Hämeentie 5, Forssa

Tapahtuma Facebookissa

Julkaistu 5.5.2020

Tiedote: Koronaviruksen vaikutukset Jokioisten Eläinsuojeluyhdistyksen ja löytöeläinkoti Käpälämäen toimintaan

Koronavirus COVID-19 vaikuttaa suuresti myös meidän toimintaamme. Alun perin yhdistyksemme vuosikokous oli tarkoitus järjestää 18.3.2020. Säännöissämme on määritelty, että vuosikokous on pidettävä maaliskuun loppuun mennessä. Viranomaisten vahva suositus epidemian hidastamiseksi ja rajoittamiseksi on kuitenkin yksiselitteisesti välttää yli 10 hengen kokoontumisia, joten Jesyn hallitus päätti, että nykyisessä tilanteessa vastuullisinta on vuosikokouksen siirtäminen syksyyn.

Jokioisten Eläinsuojeluyhdistys neuvoo ja tukee normaaliin tapaan eläinsuojeluun liittyvissä asioissa somessa, sähköpostitse ja neuvontapuhelimessa. Ystäväeläinvierailuja ei toteuteta toistaiseksi.

Löytöeläinkoti Käpälämäen toiminta jatkuu normaalisti. Eläimistä pidetään huolta yhtä huolellisesti kuin aina. Jos haluaisit adoptoida kodittoman lemmikin, tarjota tavara- / ruoka- / kissanhiekkalahjoituksia, tarvitset loukkua lainaan tms, olethan aina yhteydessä suoraan Käpälämäkeen Pirkko Kuismaan puhelimitse (p. 046 8789196). Huomaa, että Käpälämäen Facebook-sivua ja kotisivuja ylläpidetään ulkopuolisin voimin. Vierailut löytöeläinkodissa tapahtuvat AINA vain sovitusti. Ethän missään tapauksessa saavu paikalle kipeänä ja pidäthän huolta hyvästä käsihygieniasta, oikeasta yskimistavasta ja turvavälistä muihin henkilöihin.

Kevät on kiireisintä aikaa löytöeläintaloilla, ja nyt Käpälämäellä on hoidettavanaan myös Loimaan alue entisten Forssan, Jokioisten, Tammelan, Humppilan ja Ypäjän lisäksi. Kiirettä on siis luvassa ja kodittomien eläinten, eritoten kissojen, määrä kasvaa. Kun monien ihmisten taloudellinen tilanne kärsii, vaikeutuu uusien kotien etsintä entisestään. Kuluja tulee useista eläinlääkärikäynneistä sekä valtavista määristä ruokaa ja kissanhiekkaa.

Jesyn vuosikokouksen myöhäisempi ajankohta tarkoittaa myös, ettemme voi laskuttaa jäsenmaksuja ennen sitä. Myös monet kevään tapahtumat, joissa meidän oli tarkoitus kerätä varoja, on peruttu.

Mikäli haluaisit tukea meitä rahalahjoituksella, otathan yhteyttä Facebookissa tai sähköpostilla esy.jokioinen@gmail.com. Emme voi antaa tilinumeroa tähän suoraan, sillä meillä ei vielä ole rahankeräyslupaa. Tämäkin oli asialistalla peruuntuneessa vuosikokouksessa. Pienikin summa on tärkeä. ♥ Voit myös tilata kannatustuotteitamme verkkokaupasta.

Pysytään terveinä ja pidetään eläimistä yhdessä huolta! Tuetaanhan myös paikallisia eläintarvikeliikkeitä!

Jokioisten Eläinsuojeluyhdistyksen hallitus 27.3.2020


Lue myös:
FSHKY Eläinlääkärit: Tiedote eläinlääkintähuollon asiakkaille liittyen korovirusepidemian aiheuttamista muutoksista kunnaneläinlääreiden palveluihin
Ruokavirasto: Eläimet ja koronavirus COVID-19

Julkaistu 27.3.2020

HUOM! VUOSIKOKOUS SIIRTYY

HUOM! Joudumme perumaan vuosikokouksen 18.3., sillä aktiiveissamme on useita riskiryhmään kuuluvia.

Pahoittelemme tilannetta ja ilmoitamme heti, kun uusi aika ja paikka kokoukselle on sovittu. Seuraamme THL:n suosituksia kokoontumisista välttääksemme turhat riskit.

Jos sinulla on kysyttävää, laita viestiä esy.jokioinen@gmail.com. Kiitos ymmärryksestä ja pysytäänhän terveinä!

Julkaistu 14.3.2020

Yhdistyksen vuosikokous 18.3.2020

Yhdistyksemme vuosikokous pidetään keskiviikkona 18.3.2020 klo 18:00 Forssan ABC:n kabinetissa. Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Yhdistyksen kokouksissa on varsinaisilla jäsenillä ja ainaisjäsenillä äänioikeus. Kannatus- ja perhejäsenillä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Tervetuloa!

Julkaistu 28.2.2020

Tiedote: Löytöeläinkoti Käpälämäki hoitaa myös Loimaan löytöeläimet 1.3.2020 alkaen

Löytöeläinkoti Käpälämäki on tehnyt sopimuksen Loimaan kunnan kanssa ja hoitaa myös Loimaan löytöeläimet 1.3.2020 alkaen. Toiminta-alueeseen kuuluvat edelleen Jokioinen, Forssa, Tammela, Humppila ja Ypäjä, jotka ovat myös Jokioisten Eläinsuojeluyhdistyksen toiminta-alueet. Eläinsuojeluasioissa Loimaan alueella toimii SEY Loimaa ry.

www.kapalamaki.net

Julkaistu 5.2.2020